Numărul angajaţilor AVAS ar putea fi redus cu 20-25%

Numărul angajaţilor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ar putea fi redus cu 20-25%, până la 420-440 de persoane, decizia urmând să fie luată de Consiliul de Supraveghere şi Îndrumare al instituţiei, a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele Autorităţii, Mircea Ursache.

22 afișări
Imaginea articolului Numărul angajaţilor AVAS ar putea fi redus cu 20-25%

Numărul angajaţilor AVAS ar putea fi redus cu 20-25%

"La nivelul AVAS este nevoie de o regândire atât a numărului maxim de personal, cât şi a cheltuielilor aferente acestuia, în sensul că, eu reprezentând patronatul, trebuie să respect toate prevederile contractului colectiv de muncă, iar bunul câştigat de salariaţi până acum nu poate fi diminuat. Şi atunci sigur că reducerea cheltuielilor se va face prin reducerea personalului ", a declarat Ursache.

El a precizat că în prezent se desfăşoară o analiză la nivelul direcţiilor instituţiei, în contextul unor schimbări în structura portofoliului, precum transferul Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) înapoi în subordinea Ministerului Economiei, ceea ce va duce la diminuarea veniturilor generate din încasarea de dividende, sau înfiinţarea Societăţii de Investiţii Financiare, care va prelua pachetele minoritare deţinute de AVAS.

"Niciodată nu voi reduce niciun om de la direcţia juridică (...). Orientarea mea este de a folosi la juridic cât mai mult personalul propriu şi de a angaja case de avocaţi numai acolo unde este strict nevoie şi sunt procese specializate, cu caracter de unicitate", a spus Ursache.

Potrivit datelor instituţiei, AVAS gestionează 18.709 de litigii aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti şi arbitrale, în care instituţia este parte procesuală. Sumele pe care AVAS le-ar putea recupera pe care juridică totalizează 4,18 miliarde lei, 14,1 milioane euro şi 274,2 milioane dolari. Totodată, AVAS ar putea fi obligată, în baza unor hotărâri judecătoreşti, la plata a 220,89 milioane lei, 82,1 milioane euro şi 46,7 milioane dolari. Datele sunt actualizate la 12 februarie şi publicate pe site-ul instituţiei.

"După părerea mea, la două săptămâni după preluarea preşedenţiei aici, cred că instituţia ar putea funcţiona optim, sub raportul venituri-cheltuieli, cu un număr de 420-440 de persoane. E un punct de vedere. (...) Organigrama este de competenţa Consiliului de Supraveghere şi Îndrumare", a mai spus Ursache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici