Numărul turiştilor cazaţi în România a crescut cu 18,7% în septembrie

Numărul turiştilor cazaţi în unităţile de profil din România a crescut în septembrie cu 18,7% faţă de luna similară a anului trecut, la peste 688.000, din care 24,7% au fost turişti străini, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

118 afișări
Imaginea articolului Numărul turiştilor cazaţi în România a crescut cu 18,7% în septembrie

Numărul turiştilor cazaţi în România a crescut cu 18,7% în septembrie (Imagine: Shutterstock)

Sosirile în hoteluri au deţint în septembrie o pondere de 78,1% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, în creştere cu 18,3% faţă de aceeaşi lună din 2010.

Şi înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică au crescut cu 8,8%, la 1,8 milioane.

Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în septembrie 81,2% din total, în timp ce înnoptările turiştilor străini 18,8%.

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna septembrie de 696.600, în creştere cu 6,9% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Majoritatea vizitatorilor străini provine din ţări situate în Europa (93,1%). Din statele Uniunii Europene s-au înregistrat 56,5% din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Ungaria (32,8%), Bulgaria (18,1%), Germania (10%), Italia (8,2%) şi Polonia (5%).

Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost de un milion, în creştere cu 4,6% comparativ septembrie 2010. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii români pentru plecările în străinătate, reprezentând 72,4% din total.

În primele nouă luni, comparativ cu perioada ianuarie-septembrie a anului trecut, atât sosirile, cât şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat creşteri cu 16%, la 5,4 milioane, şi respectiv cu 12,5%, la 14,1 milioane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici