O firmă deţinută de Gruia Stoica ar putea încasa până la 98 milioane lei pentru revizii la CFR Călători

Compania Electroputere VFU (RMAR), deţinută de Gruia Stoica, a încheiat luni cu CFR Călători un acord-cadru pentru lucrări de revizie cu o valoare cuprinsă între minim 1,85 milioane lei şi maxim 98,1 milioane lei, fără TVA.

355 afișări
Imaginea articolului O firmă deţinută de Gruia Stoica ar putea încasa până la 98 milioane lei pentru revizii la CFR Călători

O firmă deţinută de Gruia Stoica ar putea încasa până la 98 milioane lei pentru revizii la CFR Călători (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Electroputere VFU Paşcani a încheiat cu Societatea Naţională de Transport Călători CFR Călători acordul-cadru de prestări servicii nr. 4 din data de 10 februarie 2014 pentru serviciul de «Revizie tip R8 la automotoarele Desiro SR 20 D - Revizie Capitală» pentru cantităţile minime şi maxime ale acordului cadru, valoare minimă 1,85 milioane lei fără TVA şi valoare maximă 98,1 milioane lei fără TVA", se arată într-un raport al companiei din Paşcani remis Bursei.

Compania Electroputere VFU Paşcani (RMAR), fostă Remarul Paşcani şi deţinută de Gruia Stoica prin compania Grup Feroviar Român, a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut o cifră de afaceri de 83,1 milioane lei (18,8 milioane euro) şi un profit net de 3,6 milioane lei (831.000 de euro).

Remarul Paşcani şi-a schimbat denumirea în Electroputere VFU la finele lunii martie, după ce Gruia Stoica a cumpărat la sfârşitul anului 2012 divizia de producţie locomotive a Electroputere Craiova (EPT).

Omul de afaceri Gruia Stoica, acuzat că i-ar fi dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce preţ cere CFR Marfă la licitaţia pentru transportarea cărbunelui în beneficiul Complexului Energetic Oltenia, a fost arestat preventiv la finele lunii ianuarie pentru 29 de zile.

În a doua parte a lunii iunie, Grup Feroviar Român a fost declarat câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.

Vânzarea a pachetului majoritar de acţiuni la compania de stat nu a putut fi finalizată până la termenul limită, 14 octombrie, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.

Grup Feroviar Român este al doilea mare operator de transport feroviar de marfă din România şi face parte din grupul Grampet, controlat de Stoica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici