O misiune comună FMI-BM-CE va fi la Bucureşti pentru a doua evaluare

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se va afla la Bucureşti în perioada 20 iulie - 1 august pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv.

176 afișări
Imaginea articolului O misiune comună FMI-BM-CE va fi la Bucureşti pentru a doua evaluare

O misiune comună FMI-BM-CE va fi la Bucureşti pentru a doua evaluare (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jeffrey Franks, se va afla la Bucureşti în perioada 20 iulie - 1 august 2011 pentru cea de-a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv cu România. Vizita FMI va fi comună cu echipe din partea Comisiei Europene şi Băncii Mondiale", a declarat într-un comunicat reprezentantul regional al Fondului pentru România şi Bulgaria, Tonny Lybek.

Oficialii instituţiilor internaţionale se vor întâlni cu autorităţile şi cu reprezentanţi ai partidelor politice, sindicatelor, mediului de afaceri, băncilor şi societăţii civile şi vor analiza reformele şi modul în care au fost îndeplinite ţintele stabilite pentru prima jumătate a acestui an.

Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional a aprobat la finele lunii iunie prima evaluare a noului acord, de tip preventiv, şi a pus la dispoziţia României a doua tranşă, de 481 de milioane de euro.

În luna martie, autorităţile române au decis să prelungească înţelegerea cu FMI, printr-un acord de tip preventiv în valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are România la FMI. Atunci, FMI a pus la dispoziţia României o primă tranşă în valoare de 60 de milioane de drepturi speciale de tragere (67 milioane euro).

Noul acord cu FMI este însoţit de un sprijin preventiv de 1,5 miliarde euro de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici