O nouă amnistie fiscală, aprobată de Guvern. Cine poate beneficia şi care sunt condiţiile

  • La propunerea Ministerului de Finanţe, Guvernul a aprobat o amnistie fiscală
  • Mecanismul vizează dobânzi, penalităţi şi alte accesorii datorate de contribuabilii care vor achita principalul restanţelor până pe 15 decembrie 2020
  • Firmele, persoanele fizice, dar şi instituţiile publice pot beneficia de noua măsură
3233 afișări
Imaginea articolului O nouă amnistie fiscală, aprobată de Guvern. Cine poate beneficia şi care sunt condiţiile

Sursă foto: Profimedia

Dacă eşti antreprenor de ceva vreme, eşti obişnuit probabil cu amnistiile fiscale aprobate de Guvern de-a lungul timpului. Poate eşti chiar unul dintre cei ce a beneficiat constant de asemenea mecanisme.

Valentina Saygo, consultant fiscal: ”Bonificaţiile statului sunt oportune, în ideea de a încuraja conformarea voluntară la plată, dar nu suntem obişnuiţi cu ele. În schimb, suntem obişnuiţi cu amnistii fiscale, că tocmai a mai apărut una, pentru datornicii de profesie şi restanţe istorice, dinainte de pandemie. ”

De facilităţile fiscale pot beneficia toţi contribuabilii cu datorii restante la 31 martie 2020: persoane fizice, firme, profesii liberale, ONG-uri, dar şi instituţii publice. Condiţia este ca principalul restanţelor să fie achitat până la 15 decembrie 2020.

Actul normativ aprobat de Guvern reglementează patru tipuri de facilităţi fiscale şi acoperă toate situaţiile cu care se pot confrunta contribuabilii.

În opinia Ministerului de Finanţe, principalele beneficii ale introducerii amnistiei sunt relansarea economiei şi depăşirea unor probleme economice ale contribuabililor, precum şi diminuarea datoriilor acestora.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici