O nouă etapă de creştere pentru Roca Investments: Majorare de capital de 100 mil. lei şi ambiţii de campion regional

  • Compania de private equity ROCA Investments a încheiat cea mai mare rundă de majorare a capitalului de până în prezent, vizând ca până la final de 2023 să ajungă la o evaluare de peste 500 de milioane de lei.
  • Investitorii reconfirmă potenţialul de creştere a sectoarelor economice strategice: acţionarii existenţi ROCA au contribuit cu 45% la majorarea de capital, diferenţa fiind atrasă prin noi acţionari - toţi investitori calificaţi, cu expertiză.
  • O nouă direcţie de investiţii în România: investitorii cu experienţă se orientează spre sectoare cu miză strategică la nivel european - campioni industriali şi agricoli originari din România.
182 afișări
Imaginea articolului O nouă etapă de creştere pentru Roca Investments: Majorare de capital de 100 mil. lei şi ambiţii de campion regional

ROCA Investments, un brand fondat de Impetum Group, cea mai dinamică companie de private equity din România, finalizează o nouă rundă de majorare a capitalului, atrâgând 100 de milioane de lei pentru consolidarea şi dezvoltarea sustenabilă a portofoliului. Aceasta este cea mai mare rundă de capitalizare de până în prezent: acţionarii existenţi au contribuit în procent de 45%, diferenţa fiind atrasă de la noi acţionari, toţi investitori calificaţi. Astfel, numărul total al acţionarilor Roca Investments ajunge la 27 de investitori.

Capitalul atras va fi utilizat pentru dezvoltarea şi scalarea portofoliului existent, cu focus pe cele două sectoare economice strategice în care ROCA Investments s-a specializat: industria şi agricultura. Strategia ROCA se bazează pe modelul buy and build, al cărui plan de dezvoltare sustenabilă are la bază procese de modernizare, retehnologizare şi dezvoltare de produse competitive, cu valoare adaugată ridicată.

„Le mulţumim tuturor investitorilor care, prin acest aport, au validat performanţele noastre de până în prezent, manifestându-şi încrederea în viziunea de dezvoltare şi modelul nostru de business. Aceştia au oportunitatea istorică de a contribui la dezvoltarea activităţii de private equity în România, la dezvoltarea companiilor româneşti şi a unor branduri cu perspective de a deveni campioni regionali. Estimăm că în 2023 vom depăşi evaluarea de 500 milioane lei, iar promisiunile noastre către investitori rămân creşterea sănătoasă, transparenţa şi granularitatea riscului. Într-un an dificil, mizăm pe strategii care vor duce la îmbunătăţirea indicatorilor de performanţă la nivelul portofoliului şi păstrarea randamentului mediu anual de 30%, ca şi până în prezent,” declară Rudolf Vizental, CEO şi cofondator ROCA Investments.

Evaluarea estimată pentru finalul anului 2023 este dublă faţă de estimarea anterioară, din 2022, majorarea curentă de capital contribuind cu 30% la aceasta. În doar 5 ani de la lansare, când a pornit cu un capital iniţial de 22,5 milioane de lei, ROCA Investments a devenit cea mai activă companie de private equity de pe piaţă.

În prezent, portofoliul ROCA cuprinde 15 companii active, cu o cifră de afaceri cumulată de peste 1,35 miliard de lei şi aproximativ 2.000 de angajaţi, concentrate în principal în două holdinguri: holdingul de industrie Roca Industry şi holdingul de agricultură Roca Agri RDF. Companiile din portofoliul ROCA activează în 13 judeţe din România, unele dintre acestea fiind deja jucători la nivel european, din perspectiva pieţelor de desfacere. Suplimentar, două companii din holdingul de construcţii îşi desfăşoară activitatea în Republica Moldova.

Roca Investments este un brand fondat de Impetum Group, o companie private equity cu specific de acţionar majoritar, specializată în preluarea companiilor antreprenoriale de dimensiune medie şi transformarea acestora în performeri în sectoarele strategice în care activează. ROCA aplică o strategie transformaţională şi de consolidare, cu scopul de a oferi companiilor din portofoliu perspectiva de a deveni lideri regionali în sectoarele acestora de activitate, în contextul unei abordări centrate pe sustenabilitate.

Holdingurile dezvoltate de ROCA Investments activează în sectoare strategice pentru economia românească şi europeană.  În industrie, prognozele indică o curbă de creştere accentuată în anii următori, la întreg nivel european, în timp ce agricultura rămâne un pilon economic strategic, cu o oportunitate majoră în dezvoltarea agriculturii sustenabile, tehnologizate, în care procesarea trebuie să joace un rol major în crearea de valoare adăugată, apreciază reprezentanţii ROCA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici