O nouă plângere la CE împotriva Microsoft

Producătorul norvegian de browsere web Opera Software a înaintat Comisiei Europene (CE) o plângere împotriva grupului american Microsoft, acuzat de practici neconcurenţiale, prima acţiune de acest tip după ce liderul mondial în domeniul software a pierdut un proces antitrust, în luna octombrie.

1 afișare
Imaginea articolului O nouă plângere la CE împotriva Microsoft

O nouă plângere la CE împotriva Microsoft

Opera Software susţine că Microsoft a conectat, în condiţii de ilegalitate, propriul browser web, Internet Explorer, la sistemul de operare Windows.

De asemenea, Microsoft "împiedică interoperabilitatea prin nerespectarea standardelor web general acceptate", afectând competitivitatea firmei. Opera a solicitat Comisiei Europene să impună Microsoft separarea browserului Internet Explorer de propriul sistem de operare.

"Prin conectarea Internet Explorer la sistemul de operare Windows, cu o poziţie de monopol pe piaţa de profil, şi prin refuzul de a implementa corect standardele general acceptate în industrie, Microsoft îşi privează clienţii de la o alegere reală a browserului web utilizat", a declarat, într-un comunicat, avocatul comitetului european, Thomas Vinje.

Aceasta este prima plângere împotriva Microsoft, după ce Curtea UE de Primă Instanţă a confrmat, pe 17 septembrie, decizia Comisiei Europene din anul 2004 privind penalizarea producătorului de software pentru nerespectarea reglementărilor antitrust.

Opera Software este un membru al Comitetului European pentru Sisteme Interoperabile, un adversar vechi al Microsoft. Asociaţia şi-a exprimat, public, criticile la adresa Microsoft.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici