O serie de avize cerute în construcţii, transport, turism şi energie vor fi eliminate

Un număr de 21 de autorizaţii solicitate în prezent companiilor din construcţii, transporturi, turism, viticultură şi sectorul energetic vor fi eliminate până la sfârşitul lunii iunie 2009, iar procedura de autorizare tacită va fi extinsă, a decis, miercuri, Guvernul printr-un memorandum.

19 afișări
Imaginea articolului O serie de avize cerute în construcţii, transport, turism şi energie vor fi eliminate

O serie de avize cerute în construcţii, transport, turism şi energie vor fi eliminate (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Până la sfârşitul lunii aprilie, Guvernul va modifica prin ordonanţă de urgenţă legislaţia în vigoare privind procedura autorizării tacite şi va dezvolta serviciile de e-guvernare la nivelul întregii administraţii, ca efect al implementării tacite.

Reducerea numărului de autorizaţii şi modificarea legislaţiei autorizării tacite sunt justificate de Executiv prin necesitatea urgentării demersurilor naţionale în vederea remedierii deficienţelor semnalate de Comisia Europeană, în 2007 şi 2008, referitoare la aplicarea programului de îmbunătăţire a mediului de afaceri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici