Oamenii din business: Guvernul să genereze creşterea economică pe care singur a proiectat-o

Oamenii de afaceri şi directorii de companii contactaţi de Ziarul Financiar au ca mesaj pentru politicienii de la putere să se întoarcă la guvernarea ţării şi să lase deoparte disputele politice.

348 afișări
Imaginea articolului Oamenii din business: Guvernul să genereze creşterea economică pe care singur a proiectat-o

Oamenii din business: Guvernul să genereze creşterea economică pe care singur a proiectat-o (Imagine: Shutterstock)

"Avem nevoie de la Guvern să nu mărească taxele, să ţină cursul acolo unde a prognozat că o să fie şi să genereze creşterea economică pe care singur a proiectat-o, pentru că aceasta se vede imediat în consum", este de părere Tudor Furir, directorul general al importatorului de băuturi alcoolice Pernod Ricard România, filiala locală a grupului francez cu acelaşi nume.

Din punctul său de vedere, "Gu­vernul ar trebui să guverneze", adică să se gândească şi să imple­menteze măsuri astfel încât să nu pună frână busi­nessului."

"Deja se simte o scădere a consumului, deoarece lumea este îngrijorată (…) La nivel de business resimţim şi evoluţia cursului de schimb deoarece nimeni nu se aştepta să se ducă la 4,6 lei/euro şi nu s-au făcut bugetele la acest nivel. Vor fi efecte (ale modului în care situaţia politică afectează businessul - n.red.) pe partea de investiţii în piaţă, creşterile salariale pot fi amânate pentru că noi trebuie să ne protejăm obiectivele", a spus Furir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici