OECD: Economia globală şi-ar putea reveni la sfârşitul acestui an

Economia globală şi-ar putea reveni la sfârşitul acestui an, în condiţiile în care ritmul de scădere pare să încetinească, a declarat secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Angel Gurria.

20 afișări
Imaginea articolului OECD: Economia globală şi-ar putea reveni la sfârşitul acestui an

Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Angel Gurria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Indicatori din domenii precum piaţa imobiliară din SUA şi exporturile din China încep să arate date încurajatoare, iar economia globală nu mai este în cădere liberă, a afirmat Gurria.

El a indicat că, la nivel mondial, economia se va stabiliza spre sfârşitul acestui an.

"Problema recuperării nu presupune cifre pozitive, ci, înainte de toate, stoparea declinului", a spus oficialul.

Gurria a precizat că SUA îşi va reveni înaintea Europei, datorită programelor de stimulare economică mai costisitoare implementate de autorităţile de la Washington şi decalajului de timp dintre apariţia crizei financiare în cele două zone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici