Oficial BCE: Guvernanţa economică din zona euro trebuie consolidată

Economistul şef al Băncii Centrale Europene, Jurgen Stark, a pledat pentru consolidarea supravegherii macroeconomice în zona euro, într-un interviu pentru publicaţia elenă To Vima.

21 afișări
Imaginea articolului Oficial BCE: Guvernanţa economică din zona euro trebuie consolidată

Oficial BCE: Guvernanţa economică din zona euro trebuie consolidată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem nevoie de o guvernanţă economică consolidată, ceea ce înseamnă un pact de stabilitate şi creştere şi o supraveghere macroeconomică întărite", a arătat Stark.

El consideră că dacă aceste două elemente vor fi respectate, atunci, în opinia sa, mecanismul de gestionare a crizelor devine inutil.

La sfârşitul lunii noiembrie, miniştrii de Finanţe din zona euro (membri în Eurogroup) au decis crearea unui mecanism pentru înlocuirea Fondului european de stabilitate financiară.

Viitorul Consiliu European, de pe 17-18 decembrie, trebuie să aprobe crearea din 2013 a unui fond permanent destinat susţinerii statelor cu probleme financiare din zona euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici