OMV a informat oficial CE în privinţa intenţiei de a prelua MOL

Grupul austriac de petrol şi gaze OMV a informat oficial Comisia Europeană (CE), la 31 ianuarie, cu privire la intenţia de a prelua compania ungară MOL, la care deţine o participaţie de circa 20,2%.

1 afișare
Imaginea articolului OMV a informat oficial CE în privinţa intenţiei de a prelua MOL

OMV a informat oficial CE în privinţa intenţiei de a prelua MOL

Notificarea oficială a avut loc în urma consultărilor confidenţiale, în domeniul antitrust, cu Executivul Uniunii, se arată într-un comunicat al OMV.

Comisia Europeană urmează să anunţe rezultatul oficial al analizei privind oferta de fuziune în termen de 25-35 de zile lucrătoare. În cazul în care instituţia europeană va avea nevoie de timp suplimentar pentru evaluarea propunerii, rezultatul analizei va fi comunicat în termen de 90-105 zile lucrătoare.

Informarea oficială a CE în legătură cu planul de fuziune al OMV cu MOL reprezintă un pas important în procesul de unificare a operaţiunilor celor două grupuri şi subliniază justificarea strategică şi financiară a unei astfel de tranzacţii, potrivit companiei austriece.

OMV consideră că o eventuală fuziune cu MOL este benefică nu doar pentru acţionarii celor doi producători, ci şi pentru regiunea în care operează şi pentru Uniunea Europeană.

Atât MOL, cât şi OMV sunt prezente pe piaţa carburanţilor din România. OMV deţine compania Petrom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici