OPEC a decis să menţină producţia de petrol

Delegaţii OPEC reuniţi, vineri, la Viena au decis să nu majoreze producţia de petrol, respingând astfel apelurile statelor consumatoare, care se tem că preţul ridicat al energiei amplifică riscul producerii unei recesiuni în Occident, a declarat un participant la reuniune.

3 afișări
Imaginea articolului OPEC a decis să menţină producţia de petrol

OPEC a decis să menţină producţia de petrol

Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) a anunţat că menţine actualul nivel al producţiei, deşi preţul ţiţeiului rămâne la peste 91 de dolari pe baril.

Înainte de reuniune, miniştrii petrolului din statele membre ale OPEC au spus că produc suficient petrol pentru ca oferta de pe piaţă să fie suficientă.

Statele consumatoare, inclusiv SUA, au cerut OPEC să mărească livrările pentru a contribui la reducerea preţurilor şi a reduce impactul încetinirii creşterii economice, care s-ar putea transforma într-o recesiune.

Grupul producătorilor asigură circa 30,4 milioane de barili din producţia medie zilnică globală de 84,4 milioane de barili de petrol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici