OPEC ar putea revizui decizia de creştere a nivelului producţiei de petrol

Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) ar putea revizui decizia de majorare a nivelului producţiei de petrol, dacă această măsură va determina scăderea preţurilor sub nivelul economic pentru producători, a declarat ministrul iranian al petrolului, Gholamhossein Nozari, citat de Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului OPEC ar putea revizui decizia de creştere a nivelului producţiei de petrol

OPEC ar putea revizui decizia de creştere a nivelului producţiei de petrol

"Dacă nivelul petrolului de pe piaţă va conduce la scăderea preţurilor sub nivelul care este economic pentru producători, OPEC va lua o nouă decizie", a afirmat Nozari, citat de agenţia de presă iraniană ISNA.

Iranul este al doilea mare producător de petrol membru al OPEC.

Statele membre ale OPEC au decis, în luna septembrie, creşterea producţiei de petrol, începând cu 1 moiembrie, cu 500.000 de barili pe zi, pentru a calma îngrijorarea ţărilor consumatoare, care se tem de impactul negativ al cotaţiei ridicate a ţiţeiului asupra economiilor.

Cotaţia petrolului a scăzut, în şedinţa bursieră de vineri, dar se menţine în jurul nivelului de 80 de dolari pe baril, după ce a atins, în septembrie, nivelul record de 83, 9 dolari pe baril.

Ministrul iranian nu a menţionat care crede că este nivelul economic pentru producători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici