Opinie Cristian Hostiuc: România va avea puterea să renunţe la profesoratul FMI atunci când Mugur Isărescu...

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu vrea ca din 2013, după expirarea actualului acord, România reprezentată prin Guvern şi BNR să nu mai apeleze la FMI, ci să se ridice în picioare fără ajutor pentru a sta singură în faţa pieţelor internaţionale.

899 afișări
Imaginea articolului Opinie Cristian Hostiuc: România va avea puterea să renunţe la profesoratul FMI atunci când Mugur Isărescu...

Opinie Cristian Hostiuc: România va avea puterea să renunţe la profesoratul FMI atunci când Mugur Isărescu... (Imagine: ZF)

"Cel mai bine ar fi să ieşim din acest acord, ceea ce ar însemna că lucrurile merg bine şi nu mai avem nevoie de profesor. Dacă te mai lungeşti într-un asemenea acord, nu va mai fi un mesaj bun… Nu sunt de partea acelora care nu vor la greu să-şi arate măsura", a spus el.

De 22 de ani România se învârte în jurul FMI, exact de cât timp se află Isărescu la conducerea Băncii Naţionale şi toate acordurile au în dreapta la final semnătura lui. Declaraţia este surprinzătoare, având în vedere că FMI a fost cel mai bun şi cel mai fidel aliat al guvernatorului de-a lungul celor două decenii. Iar cei 22 de ani în funcţie stau mărturie.

Problema nu este dacă România poate să stea singură în bătaia pieţelor, ci dacă BNR şi guvernatorul pot să stea de neclintit în faţa Guvernului şi a celor de la putere, indiferent cine sunt ei.

Citeşte mai departe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici