Opinie Cristian Hostiuc, ZF: Boc cere românilor înţelegere. Dar românii pot înţelege de ce şi-a trimis consilierul personal, specialist în ştiinţe militare, ca şef la o companie de 600 mil. euro?

Premierul Boc a azvârlit Pieţei Universităţii, protestatarilor, opoziţiei, televiziunilor, mulţimii indignate din faţa micilor ecrane, deci României, "capul" lui Baconschi.

705 afișări
Imaginea articolului Opinie Cristian Hostiuc, ZF: Boc cere românilor înţelegere. Dar românii pot înţelege de ce şi-a trimis consilierul personal, specialist în ştiinţe militare, ca şef la o companie de 600 mil. euro?

Opinie Cristian Hostiuc, ZF: Boc cere românilor înţelegere. Dar românii pot înţelege de ce şi-a trimis consilierul personal, specialist în ştiinţe militare, ca şef la o companie de 600 mil. euro?

Securea a fost înlocuită cu telefonul mobil. Dar capul insipidului ministru de externe, pe care oricum Boc nu-l putea suporta, nu poate ţine loc de locuri de muncă, de investiţii private româneşti şi străine, de reducerea fricii în privinţa jobului şi readucerea încrederii oamenilor în economie.

În timp ce Boc îi tăia capul lui Baconschi, ca un favor făcut protestatarilor, un antreprenor român - Marin Cruţescu de la Amvic Grup îşi vedea anulată o întâlnire de afaceri cu nişte parteneri italieni cărora voia să le vândă ferestre şi cofraje. În spatele acelor ferestre şi cofraje stau locuri de muncă, familii, prezentări, impozite şi taxe la stat şi în final profit. Opoziţiei, pieţei şi televiziunilor le-ai dat un cap. Dar ce le dai economiei, antreprenorilor, managerilor şi investitorilor? Că ei nu vor "capete" că nu au ce să facă cu ele. Ei vor ca să nu mai stea la coadă la administraţiile financiare, aşa cum se stă acum, ca să plătească bani. Nu să ia.

Ei nu mai vor să vadă cum banii lor, pentru care au muncit, să se ducă în contracte umflate cu statul sau în energie ieftină pentru băieţii deştepţi sau să hrănească o haită aflată în spatele celor de la putere. Vineri, când Cruţescu sau Popescu sau Ionescu primeau un răspuns că se amână un contract sau o vânzare până se mai liniştesc lucrurile, ministrul economiei îl numea în fruntea Transelectrica, transportatorul naţional de energie cu afaceri anuale de 600 de milioane de euro, pe un consilier personal de-al lui Boc, Adrian-Victor Vevera.

Dacă Transelectrica nu era listată la Bursă, unde este obligatoriu să anunţi schimbările în conducere, nici nu am fi ştiut de această numire. Ministerul Economiei l-a pus în poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, care trebuie să supervizeze activitatea conducerii executive a uneia dintre cele mai mari companii de stat, pe un doctor în ştiinţe militare care în ultimii ani, conform CV-ului, s-a specializat în protecţia informaţiilor. Asta a fost vineri. Marţi dimineaţă, Guvernul a anunţat că Adrian-Victor Vevera renunţă la numire.

Deci în trei zile guvernul şi ministerul s-au jucat cu o poziţie de top management în România aşa cum dai o declaraţie politică în weekend ca să aibă ce da televiziunile şi site-urile breaking news, iar când vii luni la lucru, o retractezi, spunând ironic de la înălţimii puterii că a fost o glumă pe care presa a înghiţit-o pe nerăsuflate de foame ce-i este. Tot aşa este şi cu administrarea companiilor de stat sau a sectorului energetic sau al educaţiei sau al sănătăţii. Toată această administrare a guvernului este ca o declaraţie politică, pentru care nu dai socoteală, conform cutumei.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici