Orban, pe tema relansării economice a României: Pe lângă IMM Invest suntem în dialog cu sistemul financiar bancar pentru a susţine companiile prin credit

Premierul Ludovic Orban a participat azi la videoconferinţa organizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România pe tema „Măsurile pentru relansarea economică a României".

395 afișări
Imaginea articolului Orban, pe tema relansării economice a României: Pe lângă IMM Invest suntem în dialog cu sistemul financiar bancar pentru a susţine companiile prin credit

ORA 10.00: Orban, videoconferinţă pe tema relansării economice a României

Declaraţii susţinute de Ludovic Orban:

În ceea ce priveşte susţinerea companiilor, pe lângă IMM Invest suntem într-un permanet dialog cu sistemul financiar bancar pentru a susţine companiile prin credit. Una din marile probleme pe care le avem este că multe companii româneşti au capital negativ. Nu a existat un interes de capitalizare al companiilor respective, iar foarte multe IMM-uri sunt în situaţia de a deveni foarte greu bancabile. Situaţia pe care o avem a determinat un nivel de intermediere scăzut faţă de alte ţări europene. Listarea la bursă trebuie sa fie un obiectiv fundamental pentru orice companie care vrea sa se valideze.

Suntem în curs de aprobare a schemei de ajutor de stat pentru garantarea creditelor pentru capital de lucru pentru companiile care nu sunt IMM-uri, dar de această schemă vor beneficia şi IMM-urile. Am fost ieri la Galaţi. Galaţi are 2.000 de contractori atât de inputuri cat şi de outputuri. Mulţi contractori sunt companii de tip IMM care sunt implicate în lanţul economic. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici