Ordonanţa pentru eliminarea impozitului minim este neclară şi are multe scăpări

Impozitul minim a fost în sfârşit eliminat, însă consultanţii fiscali susţin că ordonanţa nu e foarte clară şi are multe scăpări, urmând să genereze bătăi de cap pentru contribuabili şi contabili, informează Ziarul Financiar.

37 afișări
Imaginea articolului Ordonanţa pentru eliminarea impozitului minim este neclară şi are multe scăpări

OUG pentru eliminarea impozitului minim este neclară şi are multe scăpări (Imagine: Mediafax Foto)

"Mesajul pozitiv este că a fost eliminat impozitul minim. Însă legislaţia nu este bine corelată, conţine multe neclarităţi şi este greoaie. Va creea bătăi de cap pentru contabili. Există două perioade fiscale. Este interpretabil cum se calculează profitul impozabil pentru ultimul trimestru al anului. În plus, se elimină mecanismul de regularizare. Poţi să ai pierdere şi să nu poţi să regularizezi", a comentat Emilian Duca, partener al BDO Tax.

Citeşte mai multe detalii despre OUG de eliminare a impozitului minim pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici