Ordonanţa prin care se introduc mai multe taxe, inclusiv cea pe lăcomie, discutată în CES

Comisia de Dialog Social (de la Ministerul Finanţelor Publice) discută, miercuri, la ora transmiterii ştirii, Ordonanţa de Urgenţă (OUG) prin care Guvernul doreşte să introducă mai multe majorări de taxe, inclusiv „taxa pe lăcomie” pentru bănci.

343 afișări
Imaginea articolului Ordonanţa prin care se introduc mai multe taxe, inclusiv cea pe lăcomie, discutată în CES

Ordonanţa prin care se introduc mai multe taxe, inclusiv cea pe lăcomie, discutată în CES

Mai exact, CES urmează să-şi dea avizul pentru „Ordonanţa de urgenţă privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene”. Acest act normativ a fost prezentat marţi seara de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

„Am primit acum de la colegi informaţia că, acum la ora 16, în timp ce noi avem această conferinţă de presă, are loc şi Comisia de Dialog Social (de la Ministerul de Finanţe), exact pe acest subiect”, a afirmat Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR).

Mihai Borza, directorul executiv al Confederaţiei Patronală Concordia (CPC), a confirmat informaţia.

„Am fost convocaţi pentru astăzi, la ora 16, la Comisia de Dialog Social, la Ministerul de Finanţe. Cum îşi poate imagina cineva, că putem consulta 1.500 de membri sau zece confederaţii, într-un timp atât de scurt? Un astfel de tip de consultare goleşte de conţinut orice pretenţie de dialog social real. Din acest motiv nu sunt capabil să vă prezint acum un impact clar, detaliat asupra membrilor noştri sau asupra sectoarelor de activitate pe care le înglobăm în cadrul Confederaţiei. Cei care privesc economia noastră au văzut acest proiect de ordonanţă într-un mod foarte negative”, a precizat Borza.

În plus, discutarea acestei OUG este programată la Consiliul Economic şi Social (CES), joi. „De asemenea, am fost convocaţi pentru mâine (joi), la ora 16, la CES, care trebuie să îşi dea aviz pe oricare proiect legislativ, în condiţiile în care aproape niciun aviz de la instituţiile care trebuia să avizeze acest document nu era prezent”, a adăugat Borza.

„Să modifici 43 de legi, să abrogi alte două reglementări, să le discuţi de pe o zi pe alta este imposibil, pentru a avea conţinut, pentru a avea calitate. Implicaţiile sunt majore, nu numai pentru mediul economic, în special pentru întreprinderile mici şi mijlocii, prin aceste taxe, care, în final, sunt plătite tot de cetăţeni, tot de întreprinzători, tot de către mediul de afaceri, care trebuie să se conformeze”, a adăugat Florin Jianu.

Preşedintele CNIPMMR a precizat că noul proiect de OUG introduce 60 de modificări fiscale, care se pot adăuga celor 230 făcute deja în acest an, în condiţiile în care, anul trecut, Guvernul a făcut 285 de modificări fiscale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici