Ordonatorii de credite nu acordă, în 2010, spor de 75% pentru munca suplimentară

Ordonatorii de credite nu vor acorda, anul viitor, premii lunare salariaţilor cu performanţe în activitate şi nici nu vor plăti un spor de 75% din salariul de bază pentru munca presată peste programul normal de lucru, restricţiile fiind incluse în proiectul final al legii salarizării bugetarilor.

41 afișări
Imaginea articolului Ordonatorii de credite nu acordă, în 2010, spor de 75% pentru munca suplimentară

Ordonatorii de credite nu acordă, în 2010, spor de 75% pentru munca suplimentară (Imagine: Mediafax Foto)

Legea stabileşte că, în cazul în care munca prestată peste durata normală a timpului de lucru nu a putut fi compensată cu timp liber corespunzător, aceasta se plăteşte în luna următoare cu un spor de 75% aplicat la salariul de bază.

Documentul permite totodată ordonatorilor de credite să acorde premii lunare în limita a 2% din cheltuielile cu salariile aferente personalului, prevăzut în statul de funcţii, cu încadrare în fondurile aprobate prin buget. Premiile se pot acorda în cursul anului salariaţilor care au realizat sau au participat direct la obţinerea unor rezultate în activitate, apreciate ca valoroase.

Acelaşi proiect stabileşte însă că aceste prevederi nu se aplică în anul 2010.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici