Până în 2013 vor avea şosele de centură încă 16 localităţi. Pentru alte 49 de centuri există planuri doar pe hârtie

30 de localităţi, printre care Braşov sau Bacău, ar urma să aibă în 2013 centuri sau bucăţi de centuri, potrivit calculelor ZF realizate pe baza planurilor anunţate de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. În prezent, doar 14 localităţi din România au variante de ocolire, cu o lungime cumulată de circa 130 de kilometri.

84 afișări
Imaginea articolului Până în 2013 vor avea şosele de centură încă 16 localităţi. Pentru alte 49 de centuri există planuri doar pe hârtie

Până în 2013 vor avea şosele de centură încă 16 localităţi. Pentru alte 49 de centuri există planuri doar pe hârtie (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Câteva dintre aceste centuri înconjoară doar o parte a respectivelor localităţi, însă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) ar urma să scoată la licitaţie încă 11 variante de ocolire, dintre care trei pentru completarea porţiunilor de şosele de centură deja existente.

De asemenea, anul acesta, ar urma să fie inaugurate şi centurile Aradului şi a Constanţei, realizate în regim de autostradă şi cu o lungime cumulată de 34 de kilometri şi, potrivit planurilor anunţate de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) în luna decembrie, până în 2013 ar trebui să mai avem încă cel puţin 140 de kilometri de centuri în 11 oraşe (Săcueni, Carei, Bacău, Târgu-Mureş, Tecuci II, Braşov, Craiova Sud-Est, Alexandria, Caracal, Mihăileşti, Bucureşti între A1-DN 7 şi între DN2-A2), fără a lua în considerare centurile care în prezent sunt în stadiu de execuţie (Oradea, Caransebeş, Domaşnea, Suceava, Cluj Est, Iaşi).

Citeşte mai multe despre localităţile care vor avea şosele de centură pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici