Panica domină Bursa şi cotaţiile continuă să cadă

Panica s-a instaurat la Bursă şi cotaţiile majorităţii acţiunilor au căzut, vineri, cu încă aproape 15%, într-o piaţă dominată de ordine de vânzare.

55 afișări
Imaginea articolului Panica domină Bursa şi cotaţiile continuă să cadă

Panica domină Bursa şi cotaţiile continuă să cadă

Investitorii au plasat în perioada de predeschidere, prelungită vineri până la ora 16:15, şi în ultimele 15 minute ale şedinţei numeroase ordine de vânzare, însă absenţa cumpărătorilor a coborât preţurile cerute cu până la 15%, variaţia maximă admisă în cadrul unei şedinţe.

Media cotaţiilor celor mai lichide zece acţiuni a căzut cu 9,93% sub nivelul de la finalul zilei anterioare.

Situaţia a fost dezastruoasă şi pentru titlurile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), ordinele de vânzare ducând preţurile cu 14,85% mai jos de referinţă.

De asemenea, cotaţiile primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate au fost cu 10,86% mai redusă faţă de nivelurile de joi.

La cotaţii mult inferioare au încheiat ziua şi titlurile companiilor din sectorul energetic, care s-au prăbuşit cu 14,15%.

Numai acţiunile Teraplast au reuşit să urce, avansul fiind de 15%.

Tranzacţiile cu acţiuni au însumat 19,4 milioane lei (cinci milioane euro), iar pe piaţa destinată obligaţiunilor au fost cedate titluri în valoare de 1,9 milioane lei (500.000 de euro). Astfel, rulajul total al Bursei a fost de 21,3 milioane lei (5,5 milioane euro).

Conducerea Bursei a decis, vineri dimineaţă, să prelungească până la finalul zilei perioada de predeschidere a şedinţei pentru tranzacţiile cu acţiuni, ca urmare a declinului sever înregistrat de pieţele internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici