Părerea analiştilor: BNR va menţine joi dobânda-cheie la 7%

BNR ar putea să menţină la şedinţa de politică monetară de astăzi dobânda-cheie la 7%, anticipează majoritatea analiştilor.

474 afișări
Imaginea articolului Părerea analiştilor: BNR va menţine joi dobânda-cheie la 7%

Părerea analiştilor: BNR va menţine joi dobânda-cheie la 7%

Decizia ar veni în contextul în care inflaţia va continua să scadă în 2023, urmând să ajungă la o singură cifră, după ce în a doua jumătate a anului 2022 a urcat la maximul ultimelor două decenii, apropiindu-se de 17%.

BNR are programată joi cea de-a doua şedinţă de politică monetară din 2023, iar cei mai mulţi analişti se aşteaptă la oprirea ciclului de înăsprire a politicii monetare, după ce la prima întrunire a boardului BNR din acest an a fost majorată rata-cheie până la 7%.

La prima şedinţă a boardului BNR din 2023, din ianuarie, banca centrală a majorat dobânda cu 0,25 pp, până la 7%, după cele opt creşteri operate în 2022, încetinind ritmul şi renunţând şi la „controlul ferm asupra lichidităţii de pe piaţa monetară“.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bnr,
dobândă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici