Pariuri pe cursul de schimb de la sfârşitul anului

Perioada de foc prin care leul a trecut în ultimele săptă­mâni nu s-a încheiat în ciuda aşteptărilor privind o eventuală stabilizare a situaţiei după votul de la referendumul pentru demiterea preşedintelui.

901 afișări
Imaginea articolului Pariuri pe cursul de schimb de la sfârşitul anului

Pariuri pe cursul de schimb de la sfârşitul anului (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Situaţia politică nu s-a clarificat în contextul în care referendumul ar putea fi invalidat de Curtea Constituţională, iar Traian Băsescu s-ar întoarce la Cotroceni în ciuda votului a peste 7 milioane de români care au cerut demiterea.

Leul va rămâne în acest context sub o presiune uriaşă, având în vedere şi tensiunile de pe pie­ţele financiare internaţionale, spun analiştii, care se aş­teap­tă mai degrabă la un euro cotat la peste 4,5 lei la sfârşitul anului.

Tensiunile de pe piaţa valutară s-au calmat pentru scurt timp imediat după referendum şi leul reuşise să recupereze în mod spectaculos în numai câteva ore terenul pierdut timp de zece zile. Moneda naţională a intrat însă în ultimele două zile din nou în faza de depreciere, în timp ce perspectivele pentru lunile următoare nu sunt deloc încurajatoare.

Analiştii Raiffeisen Bank şi-au modificat pentru a doua oară în decurs de numai câteva săptămâni prognoza de curs pentru finalul acestui an şi văd un euro de 4,65 lei în decembrie. Prognoza anterioară era de 4,4 lei/euro.

Citeşte mai multe despre prognoza de curs pentru finalul acestul an pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici