Parlamentul trebuie să decidă astăzi cine va fi şeful pieţei asigurărilor

PD-L îl susţine pe Cristian Constantinescu, unul dintre cei mai experimentaţi oameni din industria asigurărilor, pentru poziţia de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

285 afișări
Imaginea articolului Parlamentul trebuie să decidă astăzi cine va fi şeful pieţei asigurărilor

Parlamentul trebuie să decidă astăzi cine va fi şeful pieţei asigurărilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Parlamentul are programată astăzi la ora 16:00 o şedinţă în care urmează să fie audiată viitoarea conducere a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), instituţia care reglementează o piaţă de circa 2 miliarde de euro.

Partidul de guvernământ, PD-L, a anunţat ieri că îl susţine pe Cristian Constantinescu, omul care a dezvoltat de la zero până la stadiul de cea mai mare companie de pe piaţa locală firma Allianz-Ţiriac, pentru poziţia de preşedinte al CSA. Constantinescu deţine aproape 3% din Allianz-Ţiriac, aflată în acest moment pe locul doi pe piaţa asigurărilor (după Astra), cu 250 milioane de euro prime brute subscrise. În joc sunt patru poziţii, una de preşedinte, două de vicepreşedinţi şi una de membru în consiliul CSA. La sfârşitul acestei luni expiră mandatul actualului preşedinte, Angela Toncescu, mandatele celor doi vicepreşedinţi - Constantin Buzoianu şi Tudor Baltă -, precum şi mandatul de membru în consiliu al lui Corneliu Moldoveanu.

Citeşte mai multe despre cine va fi şeful pieţei asigurărilor pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici