Patriciu: Programul Prima casă este "o trăznaie economică"

Programul Prima casă este "o trăznaie economică" şi era evident, înainte de lansarea proiectului, că băncile nu vor fi interesate să acorde împrumuturi, apreciază omul de afaceri Dinu Patriciu.

56 afișări
Imaginea articolului Patriciu: Programul Prima casă este "o trăznaie economică"

Patriciu: Programul Prima casă este "o trăznaie economică" (Imagine: Mediafax Foto)

"Este o trăznaie economică. Era evident că băncile nu vor da bani", a declarat Patriciu la emisiunea "După 20 de ani", difuzată, duminică, de PRO TV.

Programul prin care statul garantează, în anumite condiţii, creditele imobiliare contractate de persoanele fizice a fost introdus de Guvern în acest an.

Prin acest program persoanele pot lua credite pentru care plătesc un avans de 5% pentru o locuinţă de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenţa din preţul de achiziţie, iar rata dobânzii este EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici