Patronatele din petrol şi gaze apreciază revizurile legii offshore şi a legii petrolului

Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG) apreciază că noile revizuiri propuse de Ministerul Energiei pentru legea Offshore şi legea Petrolului, în forma publicată în data de 20 septembrie, contribuie la clarificarea şi îmbunătăţirea cadrului fiscal, arată un comunicat al asociaţiei.

183 afișări
Imaginea articolului Patronatele din petrol şi gaze apreciază revizurile legii offshore şi a legii petrolului

Patronatele din petrol şi gaze apreciază revizurile legii offshore şi a legii petrolului

Prin setul de amendamente nou introdus, autorităţile recunosc deopotrivă necesitatea asigurării stabilităţii şi competitivităţii regimului fiscal aplicabil sectorului offshore, spune federaţia. “Rezervele naturale de gaze descoperite la Marea Neagră reprezintă nu doar o mare oportunitate de dezvoltare a României, ci şi o reală necesitate pentru economia naţională dar şi pentru securitatea energetică a ţării. Investiţiile în offshore la Marea Neagră contribuie semnificativ la siguranţa aprovizionării cu gaze pentru consumatorii industriali şi casnici din România, dar înseamnă în acelaşi timp o sursă de venituri bugetare de netăgăduit, precum şi o modalitate de generare de locuri de muncă în economia ţării. Investitorii nu cer nici lucruri multe, nici complexe. Investitorii cer stabilitate fiscală, predictibilitate legislativă, liberalizarea pieţei şi asigurarea unui cadru competitiv şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de gaze naturale. FPPG salută faptul că autorităţile doresc modificarea legislaţiei în favoarea dezvoltării proiectelor de investiţii în petrol şi gaze. Totodată, FPPG îşi afirmă în continuare deplina disponibilitate pentru dialogul cu autorităţile în vederea construirii unui cadru de reglementare cât mai eficient pentru dezvoltarea economică a României şi cât mai favorabil derulării de investiţii semnificative în sectorul energetic românesc”, susţine Daniel Apostol, Director de Relaţii Externe FPPG.

FPPG spune că, dat fiind nivelul ridicat de risc în regiunea Mării Negre, România trebuie să acţioneze pentru sporirea atractivităţii şi a competitivităţii sale ca destinaţie a capitalului, a tehnologiei şi a know-how-ului în sectorul offshore, ţinând în permanenţă seamă de cele mai bune practici în domeniu la nivel mondial, precum şi de tendinţele internaţionale şi regionale.

Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii offshore şi Legii petrolului, prevederile fiind în măsură să satisfacă unele dintre nemulţumirile companiilor din industrie. Astfel, aspectele ce ar urma să fie modificate sunt: clarificarea şi completarea prevederilor privind stabilitatea regimului fiscal şi de redevenţe petroliere incluse în Legea Offshore, în condiţiile în care asigurarea şi reconfirmarea stabilităţii este o condiţie esenţiala nu numai din punct de vedere legal, dar şi din punct de vedere economic, pentru a face posibilă continuarea investiţiilor în proiecte offshore având în vedere: costurile semnificative ale investiţiilor offshore, durata îndelungată a realizării proiectelor şi riscurile specifice ridicate ale investiţiilor offshore.

Taguri:
patronat,
legi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici