Patronatele: Oficiul pentru Imigrări întârzie eliberarea permiselor de muncă pentru străini

Activitatea firmelor româneşti din anumite domenii este îngreunată de întârzierea cu care Oficiul Român pentru Imigrări eliberează permisele de muncă pentru cetăţenii străini, susţin reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Patronatului Român (CNPR), care solicită modificarea prevederilor legale.

7 afișări

"Ne surprind atitudinile birocratice, abuzive şi discreţionare, în totală discordanţă cu politica Guvernului a Autorităţii pentru Străini (actualul Oficiul Român pentru Imigrări, n.r.) din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, care prin procedurile greoaie şi de lungă durată împiedică firmele româneşti să găsească soluţii rapide pentru acoperirea forţei de muncă deficitare", se arată într-un comunicat al CNPR.

Guvernul a adoptat, în luna iunie, prin ordonanţă de urgenţă, condiţiile de încadrare în muncă a cetăţenilor străini, care nu au cetăţenia unui alt stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European.

Potrivit actului normativ, străinii care solicită încadrarea în muncă sau detaşarea în România trebuie să deţină o autorizaţie de muncă, iar ulterior, un document care să ateste atât dreptul de şedere cât şi dreptul la muncă pe teritoriul României.

Autorizaţia de muncă poate fi eliberată - la cererea angajatorului - de către Oficiul Român pentru Imigrări, pentru străinii care îndeplinesc condiţiile prevăzute în legislaţia română cu privire la regimul străinilor, încadrarea în muncă şi detaşarea acestora pe teritoriul României.

Oficiul Român pentru Imigrări poate acorda autorizaţii de muncă pentru lucrătorii sezonieri, stagiari, pentru sportivi sau lucrători transfrontalieri. De asemenea se pot acorda autorizaţii pentru lucrătorii permanenţi sau detaşaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici