Patru bănci vor împrumuta Poşta Română cu 100 milioane de lei pentru finanţarea capitalului de lucru

Banca Comercială România, Banca Transilvania, CEC Bank şi Millennium Bank România vor acorda Companiei Naţionale Poşta Română un împrumut de 100 milioane de lei pentru finanţarea capitalului de lucru, potrivit datelor operatorului poştal furnizate la solicitarea MEDIAFAX.

460 afișări
Imaginea articolului Patru bănci vor împrumuta Poşta Română cu 100 milioane de lei pentru finanţarea capitalului de lucru

Patru bănci vor împrumuta Poşta Română cu 100 milioane de lei pentru finanţarea capitalului de lucru (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"În urma unei licitaţii iniţiate în iulie 2012, Banca Transilvania şi-a adjudecat un lot de 20 milioane de lei, iar un altul de către Banca Comercială România. Restul loturilor, în sumă de 60 milioane de lei, au rămas neadjudecate şi, în acest context, Poşta a procedat la negociere fără anunţ de participare. În urma procedurii, Millennium Bank şi-a adjudecat două loturi în sumă totală de 20 milioane de lei, pentru care s-a semnat deja contractul, iar restul au revenit CEC Bank, contractul de împrumut fiind în curs de semnare", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Poştei Române.

Anunţul de participare a fost publicat pe www.e-licitatie.ro în 18 iulie 2012, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor a expirat la 3 septembrie.

Compania a estimat costurile împrumutului la 8,8 milioane de lei.

Rambursarea creditului se va efectua din sursele proprii ale operatorului poştal.

Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale.

Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.

În 2011, cifra de afaceri a CNPR a scăzut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, în timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finanţelor Publice.

Compania avea la sfârşitul lui 2011 datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numărul mediu de salariaţi a scăzut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici