Petrolul trece de 45 de dolari barilul, pentru prima data din noiembrie

Preţul petrolului a crescut la peste 45 de dolari barilul pentru prima dată din noiembrie, după ce datele din SUA au arătat un declin al rezervelor de petrol, anunţă Bloomberg.

472 afișări
Imaginea articolului Petrolul trece de 45 de dolari barilul, pentru prima data din noiembrie

Petrolul trece de 45 de dolari barilul, pentru prima data din noiembrie

”Creşterea preţului petrolului din ultima perioadă este legată de reducerea livrărilor în piaţă. Producţia SUA începe să se reducă, iar numărul sondelor arată că schimbările vor continua”, a spus Jens Naervig Pedersen, analist la Danske Bank din Oslo.

Petrolul şi-a revenit după ce scăzuse la cel mai jos nivel din 2003 la începutul acestui an, în mijlocul semnelor că surplusul la nivel global se va diminua în condiţiile în care producţia SUA este în scădere.

Giganţii din industria petrolului BP, Nabors Industries şi Pioneer Natural Resources, au anunţat anterior că o creştere a preţurilor la peste 50 de dolari barilul va încuraja o producţie mai mare şi va impulsiona bilanţurile companiilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici