Plafonul BCR pentru programul "Prima Casă" a fost majorat cu 252 milioane lei

Banca Comercială Romană (BCR) a obţinut majorarea plafonului de garantare aferent programului "Prima Casă" cu 252 de milioane de lei, sumă pe care banca preconizează că o va cheltui în circa o jumătate de an.

371 afișări
Imaginea articolului Plafonul BCR pentru programul "Prima Casă" a fost majorat cu 252 milioane lei

Plafonul BCR pentru programul "Prima Casă" a fost majorat cu 252 milioane lei (Imagine: Shutterstock)

"Preconizăm că vom utiliza integral plafonul alocat în aproximativ jumătate de an. Suntem pregătiţi ca la sfârşitul verii să solicităm o alocare suplimentară de plafon", a declarat, într-un comunicat, Ioana Mihai, şef departament credite garantate din cadrul BCR.

BCR a acordat, până în prezent, circa 32.000 de credite în cadrul Programului Prima Casă, în valoare de peste 5,5 miliarde de lei.

"Pe perioada derulării Programului, creditul Prima Casă şi-a păstrat atractivitatea în special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scăzut şi condiţii avantajoase de costuri", se menţionează în comunicat.

BCR este cea mai mare bancă de pe piaţa locală în funcţie de active, cu peste 16 miliarde euro.

Guvernul a stabilit un plafon de 1,2 miliarde de lei pentru garanţiile care vor fi acordate în acest an pentru programul Prima Casă, prag similar cu cel din 2013, şi permite utilizarea sumelor repartizate anul trecut şi care nu au fost consumate. Astfel, în total beneficiarii programului "Prima Casă" au la dispoziţie în acest an un plafon de 2 miliarde de lei.

În anul 2013 s-au acordat circa 25.500 garanţii în cadrul programului, înregistrându-se un ritm mediu al solicitărilor de garantare de circa 100 dosare/zi. Valoarea medie a unei finanţări a fost de aproximativ 37.000 euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici