Plata despăgubirilor în bani pentru foştii proprietari, după plata dividendelor

Despăgubirea în bani a foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist va avea loc după ce Fondul Proprietatea va plăti dividendele aferente anului trecut, operaţiune estimată în jurul datei de 1 noiembrie.

2 afișări
Imaginea articolului Plata despăgubirilor în bani pentru foştii proprietari, după plata dividendelor

Plata despăgubirilor în bani pentru foştii proprietari, după plata dividendelor

"Acordarea despăgubirilor în bani, pentru cei care optează pentru această variantă, va avea loc după plata dividendelor, operaţiune estimată în jurul datei de 1 noiembrie", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Fondului Proprietatea, Alexandru Păunescu.

AGA va discuta, marţi, 25 septembrie, printre altele, situaţiile financiare aferente anului trecut, distribuirea dividendului, în valoare brută de 0,002533334 lei pe acţiune, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an.

Creat ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate, Fondul Proprietatea a devenit operaţional, ca societate pe acţiuni înregistrată la Registrul Comerţului, în decembrie 2005.

În prezent, aproximativ 96,5% din capitalul Fondului se află la stat, sub administrarea Ministerului Economiei şi Finanţelor, restul de 3,5% fiind distribuit proprietarilor deposedaţi abuziv în perioada regimului comunist.

La finele lunii iunie, Guvernul a modificat legislaţia privind Fondul Proprietatea, stabilind că persoanele ale căror bunuri au fost confiscate de regimul comunist vor putea să primească despăgubiri în numerar, în limita a 500.000 de lei, sau pot opta pentru acţiuni la Fondul Proprietatea, pe care le vor putea vinde la Bursă după listarea Fondului.

Până la listarea Fondului la Bursa de Valori Bucureşti, foştii proprietari nu vor putea valorifica titlurile primite în contul despăgubirilor. Ei pot, însă, opta pentru încasarea în numerar a cel mult 500.000 de lei din sumele cuvenite, iar pentru restul banilor trebuie să aştepte listarea Fondului, pentru a vinde acţiunile la bursă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici