Pogea: Guvernul a plătit facturi restante de 1,2 miliarde de lei

Guvernul a plătit, în perioada 26 ianuarie-5 februarie, facturi restante către sectorul privat de 1,2 miliarde de lei, a declarat, luni, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, menţionând că decontarea facturilor are încă o viteză redusă şi există blocaje la nivelul ordonatorilor principali de credite.

18 afișări
Imaginea articolului Pogea: Guvernul a plătit facturi restante de 1,2 miliarde de lei

Pogea: Guvernul a plătit facturi restante de 1,2 miliarde de lei (Imagine: Mediafax Foto)

"Cel mai important deficit pe care îl avem în acest moment sunt restanţele pe care le are statul pentru sectorul privat. Avem încă o viteză mică de decontare a facturilor şi avem blocaje la nivelul ordonatorilor principali de credite", a spus Pogea într-o conferinţă de presă, după o întâlnire cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, şi reprezentanţi ai băncilor.

"Două miliarde de euro reprezintă facturile care sunt la scadenţă. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl facă statul este să-şi onoreze obligaţiile pentru că multe dintre acestea se derulează prin sistemul bancar. (...) Oricine blochează accesul banilor publici datoraţi sectorului privat va răspunde într-un fel sau altul", a spus Pogea.

Pe de altă parte, el a arătat că unul dintre obiectivele guvernului în acest moment este eliminarea cât mai rapidă a incertitudinilor din piaţă.

"Din punctul de vedere al guvernului şi al Ministerului de Finanţe, trebuie să ne concentrăm mai puţin pe pericol şi mai mult pe soluţii. Există o incertitudine pe care noi nu avem voie să o menţinem prea mult", a mai spus Pogea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici