Pogea: Neimpozitarea profitului reinvestit, un minus de 140 de mil. lei la venituri

Scutirea de la plata impozitului pe profitul reinvestit de la 1 octombrie va avea un impact negativ de 140 de milioane de lei asupra veniturilor la bugetul general consolidat, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea.

27 afișări
Imaginea articolului Pogea: Neimpozitarea profitului reinvestit, un minus de 140 de mil. lei la venituri

Pogea: Neimpozitarea profitului reinvestit, un minus de 140 de mil. lei la venituri (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

"Legat de neimpozitarea profitului reinvestit, din discuţiile cu Fondul (FMI - n.r.), impactul negativ pe venituri va fi de 140 de milioane de lei", a afirmat Pogea.

El a precizat că neimpozitarea profitului reinvestit, aplicabilă din trimestrul patru, va fi menţinută şi în 2010.

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Gheorghe Gherghina a precizat pentru MEDIAFAX că impactul a fost calculat pentru o perioadă de un an, suma de 140 de milioane lei reprezentând venituri care nu vor fi încasate în 2010, întrucât primele plăţi pe impozitul pe profit din trimestrul patru se realizează abia la începtului anului următor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici