Politicile economice ale lui Obama au salvat 2,5-3,6 milioane de locuri de muncă

Politicile economice ale preşedintelui Barack Obama au susţinut semnificativ creşterea economică din acest an şi au salvat 2,5-3,6 milioane de locuri de muncă, a anunţat, miercuri, Casa Albă, ca răspuns la declinul încrederii americanilor.

33 afișări
Imaginea articolului Politicile economice ale lui Obama au salvat 2,5-3,6 milioane de locuri de muncă

Politicile economice ale lui Obama au salvat 2,5-3,6 milioane de locuri de muncă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un raport trimestrial al Casei Albe estimează că pachetul de stimulare a economiei, în valoare de 862 miliarde de dolari, a condus la o creştere de 2,5-3,6 milioane a numărului de locuri de muncă.

"Impactul pachetului de stimulare fiscală a majorat PIB în trimestrul al doilea, faţă de cât ar fi fost în lipsa acestuia, cu 2,7-3,2%. Avansul economic se va menţine costant în a doua jumătate a anului şi în 2011", se arată într-un raport al Consilierilor Economici de la Casa Albă.

Primele estimări oficiale privind creşterea PIB în trimestrul al doilea vor fi anunţate la 30 iulie.

În primele trei luni ale anului, creşterea economică a fost de 2,7%, continuând procesul de recuperare din cea mai dificilă criză de după anii '30.

Raportul a fost prezentat la o zi după ce două sondaje de opinie au relevat încrederea scăzută a americanilor în modul în care preşedintele Obama a administrat economia. Astfel, potrivit unui sondaj realizat de cotidianul Washington Post şi postul de televiziune ABC, 54% din populaţie dezaprobă felul în care Obama se ocupă de economie. Într-un sondaj al postului CBS, doar 40% din americani s-au arătat de acord cu politica preşedinţiei.

Una dintre cele mai influente organizaţii ale companiilor americane, Camera de Comerţ a SUA, a criticat administraţia Obama pentru neglijarea susţinerii înfiinţării de locuri de muncă şi de crearea de incertitudine economică prin politicile fiscale şi reglementările împovărătoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici