Ponta: Dacă vicepremierul Chiţoiu are sprijinul necesar de la PNL, putem închide negocierile cu FMI

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că vicepremierul Daniel Chiţoiu beneficiază de sprijinul PSD şi că, dacă va avea şi sprijinul necesar din partea PNL, atunci negocierile cu FMI vor putea fi închise.

198 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă vicepremierul Chiţoiu are sprijinul necesar de la PNL, putem închide negocierile cu FMI

Daniel Chiţoiu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Ponta a precizat că el, ca premier, a considerat că este bine ca negocierile cu FMI să fie conduse de vicepremierul Chiţoiu, care este liberalul care deţine cea mai înaltă funcţie în Guvern.

Potrivit lui Ponta, Chiţoiu a condus foarte bine negocierile şi l-a ţinut la curent cu desfăşurarea acestora.

"Am avut azi de dimineaţă o discuţie de informare privind rezultatele negocierilor din week-end. L-am rugat pe domnul Chiţoiu să discute cu preşedintele Crin Antonescu şi să-i prezinte rezultatele, astfel încât la ora 17.00 să ştim ce decidem. Dacă există şi acordul PNL, putem la ora 17.00 să anunţăm finalul negocierilor", a spus Ponta.

Ponta a precizat că luni, la ora 17.00, va avea întâlnirea oficială pe final de vizită cu reprezentanţii FMI şi că Daniel Chiţoiu a discutat cu liderul PNL, Crin Antonescu, în vederea acestei întrevederi.

"De schimbat datele nu se mai pot schimba. Poate exista sprijin politic pentru încheierea negocierilor sau respingerea negocierilor. A treia variantă nu există", a spus Ponta.

El a menţionat că este vorba despre o decizie politică a PNL în ceea ce priveşte susţinerea proiectului de buget şi închiderea negocierilor cu FMI, în condiţiile în care decizia PSD în acest sens este una clară.

"E o decizie a PNL. E normal să o discute PNL. Părerea PSD e foarte clară. Eu am dorit un singur lucru, să fie foarte clar dacă Guvernul susţine acest proiect, că mi s-a mai întâmplat o dată să adoptăm în Guvern un proiect şi să după aia să aflu că nu-l mai susţine. Nu vreau să mi se mai întâmple a doua oară", a mai spus Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici