Porsche a preluat controlul Volkswagen

Porsche şi-a majorat drepturile de vot la Volkswagen la 35,14%, ceea ce conferă grupului german controlul efectiv asupra celui mai mare producător de automobile din Europa întrucât îi asigură majoritatea în cadrul adunării acţionarilor.

12 afișări
Imaginea articolului Porsche a preluat controlul Volkswagen

Porsche a preluat controlul Volkswagen

"Prin majorarea drepturilor de vot la peste 35%, Porsche a preluat controlul de facto al Volkswagen", a anunţat Porsche.

La adunările anuale ale acţionarilor participă în mod obişnui deţinătorii a aproximativ 60% din drepturile de vot. Într-o astfel de situaţie, Porsche va avea majoritate în AGA.

Oficialii Porsche au descris acest pas ca fiind un "punct de referinţă" în cadrul programului de majorare a participaţiei la Volkswagen la peste 50%, care îi va conferi producătorului de automobile sport controlul total asupra grupului.

Landul Saxonia Inferioară, al doilea mare acţionar al Volkswagen, cu o participaţie cu drept de vot de circa 20%, a anunţat, în luna martie, că îşi va păstra acţiunile şi va continua să aibă un rol activ, ca partener al Porsche.

Acţiunile Volkswagen au crescut, marţi, cu 6,2%, cel mai mare avans din rândul titlurilor incluse în indicele DAX, al bursei de la Frankfurt. În schimb, titlurile Porsche s-au ieftinit cu 3,08%.

Compania Porsche a început să cumpere acţiuni Volkswagen în 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici