Porsche recheamă preventiv toate automobilele Panamera

Constructorul auto german Porsche AG a lansat o operaţiune de rechemare preventivă a tuturor automobilelor Panamera vândute până în prezent, respectiv 11.324 de vehicule, din cauza unui risc legat de centurile de siguranţă, a anunţat, marţi, un purtător de cuvânt al grupului.

23 afișări
Imaginea articolului Porsche recheamă preventiv toate automobilele Panamera

Porsche recheamă preventiv toate automobilele Panamera (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Problema reprezintă o lovitură pentru reputaţia constructorului de automobile sport, la numai câteva luni de la lansarea modelului Panamera, care ar fi trebuit să propulseze Porsche la un nou nivel de creştere şi să atragă clienţi în detrimentul Maserati Quattroporte şi Mercedes-Benz.

Purtătorul de cuvânt a explicat că există un risc teoretic ca centurile de siguranţă să nu funcţioneze corect la deplasarea scaunelor, dar a precizat că nu a avut loc vreun accident.

În urma informaţiei, acţiunile Porsche au fost cotate în scădere la bursa din Frankfurt, cu 2,47%, la 45,53 euro pe unitate.

Porsche SE deţine o participaţie de 51% la Porsche AG, restul titlurilor fiind în proprietatea Volkswagen.

Informaţia ar putea determina VW să ia măsuri. Directorul general al Volkswagen şi Porsche SE, Martin Winterkorn, a declarat în repetate rânduri că autonomia brandurilor în cadrul grupului va depinde de performanţele acestora.

Reputaţia VW este la rândul ei în joc, indirect, întrucât fabrica de la Hanovra a grupului livrează elemente de caroserie pentru asamblare la uzina Porsche din Leipzig.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici