Poziţia favorabilă a lui Biden în sondaje duce la creşterea acţiunilor companiilor producătoare de arme

Acţiunile producătorilor de arme au câştigat teren, în condiţiile în care candidatul democrat Joe Biden conduce în sondaje, şi, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie, există aşteptări privind o creştere a vânzărilor de arme care ar putea urca acţiunile şi mai mult, relatează Reuters.

1538 afișări
Imaginea articolului Poziţia favorabilă a lui Biden în sondaje duce la creşterea acţiunilor companiilor producătoare de arme

Poziţia favorabilă a lui Biden în sondaje duce la creşterea acţiunilor companiilor producătoare de arme

Acţiunile Smith & Wesson Brands şi Sturm Ruger au crescut cu circa 8% de la sfârşitul lunii septembrie, reflectând avantajul lui Biden în sondaje de la dezbaterea sa cu Donald Trump. S&P 500 a crescut cu 4% în aceaşi perioadă.

Temerile cu privire la pandemie, tulburările civile legate de protestele legate rasism şi îngrijorările cu privire la disputele pe care alegerile prezidenţiale le-ar putea genera au dus la o creştere a cererii de arme anul acesta. CEO-ul Smith & Wesson, Mark Smith, a declarat luna trecută că industria nu este în măsură să ţină pasul cu cererea.

O victorie a lui Biden şi a vicepreşedintelui Kamala Harris, care sunt în favoarea unei reglementări sporite a armelor de foc, ar putea suscita în continuare cererea de arme de foc - şi acţiunile producătorilor de arme de foc - în special dacă democraţii obţin controlul Senatului de la republicani, ducând la majorităţi în ambele camere ale Congresului şi la facilitarea aprobării legislaţiei.

„În caul alegerii unei administraţii Biden-Harris, aş anticipa o creştere a vânzărilor de puşti moderne, cu magazii de mare capacitate şi muniţii corespunzătoare”, a spus analistul Aegis Capital, Rommel Dionisio.

Cotele de pariuri realizate de RealClearPolitics reflectă 65% şanse ca Biden să-l învingă pe Trump, în creştere de la 55% înainte de dezbaterea prezidenţială din 29 septembrie.

Acţiunile Smith & Wesson au crescut cu 135% în acest an, în timp ce Sturm Ruger a câştigat 51%.

Acţiunile lui Sturm Ruger au crescut cu aproape 900% în cei opt ani de la victoria lui Barack Obama din noiembrie 2008 până la alegerile din noiembrie 2016, pe care Trump le-a câştigat. Sturm Ruger a crescut cu doar 10% în anii de mandat ai lui Trump. În aceeaşi perioadă 2008-2016, S&P 500 a crescut cu aproximativ 113%.

Biden a promis că va interzice vânzarea de puşti asemănătoare celor militare şi cu încărcătoare de mare capacitate, similar cu o interdicţie de 10 ani care a expirat în 2004. El promite, de asemenea, să solicite proprietarilor de arme în stil militar să le vândă guvernului sau să le înregistreze.

Acţiunile producătorilor de arme au crescut înainte de alegerile din 2016, pe fondul aşteptărilor unei victorii a candidatului democrat Hilary Clinton. Victoria lui Trump a dus industria într-o criză de doi ani, clienţii nemaifiind îngrijoraţi că îşi vor pierde accesul la arme.

Verificările federale ale clienţilor, un instrument de măsurare a vânzărilor, au ajuns în primele nouă luni ale anului 2020 la 28,8 milioane, depăşind recordul de 28,4 milioane de verificări efectuate în anul întreg 2019.

Ponderea celor ce cumpără pentru prima dată o armă a crescut la 40% din total la începutul anului 2020, comparativ cu o medie de 24% din ultimii ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici