Preşedinţia Consiliului UE a obţinut mandat pentru revizuirea Directivei privind gazele naturale

Preşedinţia română a Consiliului UE a obţinut mandat pentru a iniţia negocierile privind revizuirea Directivei privind gazele naturale, un dosar legislativ important al agendei europene, demersul beneficiind de o largă susţinere a statelor membre, informează Guvernul.

282 afișări
Imaginea articolului Preşedinţia Consiliului UE a obţinut mandat pentru revizuirea Directivei privind gazele naturale

Preşedinţia Consiliului UE a obţinut mandat pentru revizuirea Directivei privind gazele naturale

„Dosarul a fost gestionat în coordonarea directă a prim-ministrului, data fiind complexitatea şi impactul acestuia pentru funcţionarea pieţei interne şi pentru consolidarea securităţii energetice a Uniunii Europene, dosar de importanţă geostrategică. Propunerea de directivă are ca obiectiv asigurarea un cadru de reglementare uniform şi transparent la nivelul Uniunii, prin extinderea aplicării normelor comune europene la proiectele de interconectare în domeniul gazelor naturale cu state terţe”, a transmis Guvernul, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Sursa citată a adăugat că „în baza mandatului acordat de statele membre, Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene intenţionează să iniţieze, în cel mai scurt timp, negocierile cu Parlamentul European, pentru finalizarea dosarului cât mai curând în cadrul actualului ciclu legislativ european”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici