Preţurile apartamentelor vechi, în scădere. Bucureştiul a tras în jos piaţa locuinţelor

Numărul locuinţelor construite anul trecut pe piaţa locală a scăzut cu 9%, la 44.456 de unităţi, zona Bucureşti - Ilfov înregistrând cel mai mare declin, de 23%. Piaţa construcţiilor de lo­cuinţe nu a arătat semne vi­zibile de revenire nici pe fi­nalul anului trecut, ultimele trei luni din 2011 consem­nând un declin al livrărilor de aproape 8%, uşor mai scăzut decât media pe tot anul.

653 afișări
Imaginea articolului Preţurile apartamentelor vechi, în scădere. Bucureştiul a tras în jos piaţa locuinţelor

Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

2011 este astfel cel de-al treilea an con­secutiv de scădere a pieţei locu­inţelor, iar potrivit Indexului Imobiliar al ZF, realizat în colaborare cu firma de consultanţă Coldwell Banker, 2012 a început cu noi scăderi de preţuri la apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti, fapt ce va continua să ţină investitorii imobiliari în expectativă.

În timp ce piaţa construcţiilor a scăzut cu 4% pe parcursul anului trecut, numărul locuinţelor finalizate a scăzut cu 9%, cel mai pronunţat declin fiind înregistrat în regiunea Bucureşti - Ilfov, de 23%, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Cu alte cuvinte, piaţa locuinţelor din Bucureşti a avut anul trecut un ritm de scădere de cinci ori mai mare decât întreaga piaţă a construcţiilor, estimată la circa 9,3 mi­liarde de euro în 2011.

Citeşte mai mult pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici