"Prima Casă" a urcat preţurile apartamentelor cu două camere din Bucureşti

Preţurile cerute de proprietarii apartamentelor vechi cu două camere din Bucureşti au urcat cu 10-15%, după lansarea programului "Prima Casă", în prezent fiind aproape imposibil să se găsească oferte pentru astfel de locuinţe sub 60.000-62.000 euro în Militari, Titan sau Iancului, potrivit Colliers.

40 afișări
Imaginea articolului "Prima Casă" a urcat preţurile apartamentelor cu două camere din Bucureşti

"Prima Casă" a urcat preţurile apartamentelor cu două camere din Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

"Iulie este prima lună din ultimul an în care se poate observa o tendinţă evidentă de creştere a preţurilor. Nu este o creştere majoră, încadrându-se în limitele a maxim +4%, dar ceea ce face specială această lună de vară este creşterea constantă în toate sectoarele, doar sectorul 1 simţind o uşoară depreciere, cu 2%", se arată într-un comunicat al companiei de servicii imobiliare.

Reprezentanţii companiei apreciază că preţurile apartamentelor de două camere au crescut cel mai mult, observându-se un plus între 10% şi chiar 15% în ultima perioadă.

"Este foarte greu, dacă nu chiar imposibil să găsim acum apartamente de două camere sub 60.000-62.000 de euro în zone precum Militari, Titan sau Iancului. Acestea sunt zone cu preţuri medii, care se încadrează în plafonul maxim de 57.000 euro impus în cadrul programului", se menţionează în comunicat.

În luna iulie, preţul mediu al locuinţelor vechi din Bucureşti se situa în jurul valorii de 1.150 de euro pe metru pătrat.

Persoanele care vor să ia credite prin programul "Prima Casă" plătesc un avans de 5% pentru o locuinţă de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenţa din preţul de achiziţie, iar rata dobânzii este EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici