Primul fond de investiţii din lume bazat pe Twitter

Derwent Capital Markets, o firmă londoneză de investiţii, a lansat în această săptămână un fond de hedging în valoare de 40 de milioane de dolari, fond care va folosi Twitter pentru a se orienta în plasarea investiţiilor.

175 afișări
Imaginea articolului Primul fond de investiţii din lume bazat pe Twitter

Primul fond de investiţii din lume bazat pe Twitter

Fondul, primul pe plan mondial care se bazează pe social media, va monitoriza o selecţie de pagini, în timp real, pentru a "simţi" sentimentele pieţei, înainte de a manevra banii.

"De ani de zile investitorii spun că pieţele financiare sunt conduse de teamă şi de lăcomie, dar nimeni nu a mai folosit tehnologia pentru a cuantifica emoţiile", spune Paul Hawtin, fondatorul Derwent. El a adăugat că a deschis o fereastră către temerile lumii.

Citeşte mai multe despre fondul de investitii bazat pe Twitter pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici