PRIVATIZAREA OLTCHIM - PCC, Aisa, Chimcomplex şi Dan Diaconescu au depus oferte. Diaconescu: Îi pregătesc o surpriză premierului Ponta: aduc un investitor străin

Companiile PCC SE, Aisa Invest, Chimcomplex şi Dan Diaconescu au depus joi oferte pentru privatizarea Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT). Preşedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a declarat joi că a dublat valoarea ofertei pentru preluarea Oltchim şi că îi pregăteşte o surpriză premierului Victor Ponta, aducând un investitor străin la combinatul din Râmnicu Vâlcea.

4083 afișări
Imaginea articolului PRIVATIZAREA OLTCHIM - PCC, Aisa, Chimcomplex şi Dan Diaconescu au depus oferte. Diaconescu: Îi pregătesc o surpriză premierului Ponta: aduc un investitor străin

Dan Diaconescu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Propun comisiei de privatizare să ia în considerare toate ofertele", a declarat joi şeful OPSPI, Remus Vulpescu.

El a precizat că ordinea în care a enumerat companiile ofertante este ordinea cronologică în care au fost depuse.

Vulpescu a menţionat că primele trei companii a înaintat ofertele până la ora 12.00, în timp ce oferta lui Diaconescu a fost depusă la 12:10.

Până luni, termenul limită iniţial, au depus oferte trei cumpărători: PCC SE, înregistrată în Germania, Dan Diaconescu şi Ştefan Vuza, prin firmele Chimcomplex şi Aisa Invest.

Termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit până joi, 20 septembrie, la ora 12:00, şeful OPSPI ţinând cont cont de trei acţiuni în instanţă depuse de Dan Diaconescu şi de solicitarea de amânare formulată de societăţi care reprezintă grupul rus Gazprom.

Diaconescu a depus trei acţiuni în instanţă, una împotriva unei hotărâri AGA Oltchim, celelalte vizând suspendarea şi anularea procedurii de privatizare şi a contractului de privatizare care ar urma să fie încheiat.

Diaconescu: Am dublat valoarea ofertei pentru Oltchim şi aduc un investitor străin

"Am dublat oferta pentru Oltchim, dar caietul de sarcini îmi interzice să divulg valoarea. Îi pregătesc o surpriză premierului Ponta, căruia îi urez un sincer «La mulţi ani» (Ponta împlineşte joi 40 de ani, n.r.) şi aduc un investitor străin", a afirmat Diaconescu la intrarea în sediul Ministerului Economiei, unde vor fi depuse ofertele pentru preluarea Oltchim.

Virgiliu Băncilă, preşedintele executiv al SCR Group, controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, a declarat că grupul a depus două oferte pentru Oltchim, ambele îmbunătăţite.

Una dintre oferte vizează combinatul, iar cealaltă creanţele, a spus Băncilă.

"Ne-am îmbunătăţit oferta. Avem două oferte, câte una pe fiecare firmă", a afirmat Ştefan Vuza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici