Problemele zonei euro ar putea submina relansarea economică a Europei de Est

Problemele zonei euro ar putea submina relansarea economică a Europei de Est, regiune care a ieşit recent din cea mai dificilă criză după căderea comunismului, a declarat preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Thomas Mirow.

20 afișări
Imaginea articolului Problemele zonei euro ar putea submina relansarea economică a Europei de Est

Problemele zonei euro ar putea submina relansarea economică a Europei de Est (Imagine: Mediafax Foto)

"Criza din Grecia poate submina eforturile de relansare, mai ales dacă băncile elene şi sucursalele lor regionale vor fi afectate de incertitudinile de pe piaţă, în pofida sănătăţii lor. Măsurile decisive adoptate de statele din Uniunea Europeană şi de Fondul Monetar Internaţional reprezintă o etapă binevenită pentru calmarea pieţelor", a afirmat Mirow la o reuniune cu şefii de guverne din Balcani.

El a subliniat că integrarea statelor din regiune în Uniunea Europeană trebuie să rămână un obiectiv primordial. Croaţia şi Turcia poartă negocieri în vederea aderării la Uniune, notează AFP.

BERD este o instituţie înfiinţată după căderea comunismului în Europa, pentru susţinerea tranziţiei spre economia de piaţă a ţărilor din fostul bloc sovietic, prin finanţarea proiectelor de dezvoltare economică, în principal din sectorul privat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici