Producătorii de BCA vor plafon de garantare de 100.000 de euro pentru "Prima Casă"

Reprezentanţii asociaţiei producătorilor de BCA apreciază că prelungirea programului "Prima Casă" este o măsură benefică relansării sectorului imobiliar şi deblocării parţiale a pieţei construcţiilor şi propune majorarea plafonului de garantare de la 60.000 de euro în prezent la 100.000 de euro.

29 afișări
Imaginea articolului Producătorii de BCA vor plafon de garantare de 100.000 de euro pentru "Prima Casă"

Producătorii de BCA vor plafon de garantare de 100.000 de euro pentru "Prima Casă" (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Relansarea programului într-o nouă formulă trebuie atent analizată, astfel încât să poată fi aplicat pe un termen mai lung cu asigurarea unei continuităţi în ceea ce priveşte cadrul de derulare, potrivit PRO BCA.

"Considerăm că programul «Prima Casă» ar trebui să vizeze preponderent achiziţia de construcţii noi. În ceea ce priveşte plafonul de garantare, acesta ar trebui să fie extins la nivelul a 100.000 euro, ceea ce nu ar mai limita potenţialii cumpărători şi ar asigura un cadru favorabil utilizării unor materiale de calitate superioară în realizarea noilor construcţii", se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Asociaţia reuneşte principalii producători de BCA din România.

Executivul va modifica, în următoarea etapă a programului, cadrul legal privind derularea acestuia, în urma unor consultări cu reprezentanţii mediului de afaceri, sectorului bancar şi imobiliar, pentru a stimula achiziţia şi implicit construcţia de locuinţe noi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici