Producătorii români de mărfuri agro-alimentare îşi pot înregistra mărcile şi în statele membre UE

Producătorii români vor avea posibilitatea să solicite şi în alte state membre ale Uniunii Europene înregistrarea şi protecţia denumirilor de origine ale produselor agricole sau alimentare realizate în România, documentaţiile depuse de aceştia fiind verificate de Ministerul Agriculturii.

1 afișare

Procedura de înregistrare a documentaţiei şi de transmitere la Comisia Europeană a cererii de înregistrare va fi aprobată prin ordin al ministrului Agriculturii, conform unei hotărâri aprobată, miercuri, de Guvern.

Aplicarea sistemului va proteja producătorii împotriva utilizării abuzive, imitării sau evocării unei denumiri înregistrate şi va asigura o concurenţă loială, se arată într-un comunicat al Executivului.

Actul normativ va intra în vigoare la 90 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici