Producătorul de ţigări Reynolds American vrea să cumpere o companie de tratamente antitabac

Producătorul de ţigări Reynolds American, numărul doi în SUA din punct de vedere al încasărilor, vrea să cumpere compania suedeză specializată în tratamente antitabac Niconovum, semn că industria tutunului se orientează spre alte domenii, din cauza reducerii vânzărilor.

85 afișări
Imaginea articolului Producătorul de ţigări Reynolds American vrea să cumpere o companie de tratamente antitabac

Producătorul de ţigări Reynolds American vrea să cumpere o companie de tratamente antitabac (Imagine: Mediafax Foto)

Reynolds American poartă discuţii avansate pentru achiziţia Niconovum, se arată într-un articol al Wall Street Journal, preluat de AFP. O asemenea tranzacţie este semnul unei transformări profunde în industria mondială a tutunului, afectată sever de declinul vânzărilor, în special în SUA.

Producătorul de ţigarete controlează 28% din piaţa americană a tutunului, fiind devansat în acest sens doar de compania Altria, cu o cotă de piaţă de 50%.

Produsele Niconovum nu sunt comercializate, în prezent, pe piaţa americană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici