Producţia de huilă va fi subvenţionată şi după 2010, chiar dacă FMI nu este de acord

Producţia de huilă va fi subvenţionată şi după 2010, chiar dacă Fondul Monetar Internaţional (FMI) nu este de acord, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban la conferinţa MEDIAFAX Talks about Energy.

20 afișări
Imaginea articolului Producţia de huilă va fi subvenţionată şi după 2010, chiar dacă FMI nu este de acord

Producţia de huilă va fi subvenţionată şi după 2010, chiar dacă FMI nu este de acord (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

"Există o concepţie clară în sector, în activitatea zonei energetice cu combustibilii necesari. Acest sector trebuie să fie uşurat de o povară istorică care înseamnă volum foarte mare de arierate, datorii. Nu trrebuie să renunţăm la minerit, în ce priveşte huila. Va trebui să găsim soluţii de subvenţionare în continuare, chiar dacă FMI a spus: domnul Şerban, de la anul nu mai discutăm această problemă", a spus Şerban.

El a adăugat că în privinţa producţiei de lignit nu sunt dificultăţi, acolo sunt "probleme de retehnologizare", a afirmat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici