Producţia industrială a crescut în septembrie 2020 cu 18,7% faţă de luna precedentă

  • Producţia industrială a crescut cu 18,7% în septembrie 2020, faţă de luna precedentă, a anunţat joi Institutul Naţional de Statistică (INS).
  • Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în industria prelucrătoare şi în cea extractivă.
106 afișări

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în industria prelucrătoare şi în cea extractivă.

„În luna septembrie 2020, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 18,7%, datorită creşterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+22,8%) şi industria extractivă (+10,0%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 3,0%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a
crescut faţă de luna precedentă cu 1,5%, ca efect al creşterilor industriei extractive (+7,7 %) şi industriei prelucrătoare (+2,0%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,3%”, a transmis INS.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 0,1%. Industria extractivă a scăzut cu 8,9%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi
termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria prelucrătoare au crescut cu 0,7 %, respectiv cu 0,4%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 2,8%, ca efect al scăderilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria extractivă (-9,3%),
industria prelucrătoare (-2,0%), şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-0,1%).

Conform INS, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 12,1%, din cauza scăderilor înregistrate în industria prelucrătoare (-13,4%), industria extractivă (-10,7%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,7%).

De asemenea, producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada ianuarie-septembrie 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, a scăzut cu 12,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria prelucrătoare (-13,9%), industria extractivă (-10,1%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,4%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici